Tulevaisuuden ruokaketju-kutsuvierastilaisuus 10.2.2015

Tulevaisuuden ruokaketju-kutsuvierastilaisuus 10.2.2015

 Itämeren pelastaminen ja tulevaisuuden ruoantuotannon varmistaminen kerää valikoidun joukon suomalaisia politiikan ja liike-elämän päätöksentekijöitä  Helsingin Musiikitalon Black Box-saliin 10.2.2015. Tulevaisuuden ruokaketju –tilaisuudessa esitetään ravinteiden kierrätyksen mahdollisuuksia sekä käytännön tekoja,  joilla järjestelmämuutos on jo vierähtänyt käyntiin.

Niin Suomen kuin koko EU:nkin ruokatuotanto on vahvasti riippuvaista tuontiresursseista;  energiasta ja ravinteista. Ruokaketjusta päätyy tuotannon eri vaiheissa leijonanosa arvokkaita ravinteita hukkaan – pahimmassa tapauksessa Itämereen sitä rehevöittämään.

Ravinteiden kierrätys on kirjattu nykyiseen hallitusohjelmaan ja osaksi Suomen biotalousstrategiaa. Suomen Itämeri-sitoumus Baltic Sea Action Summitissa 10.2.2010 oli pyrkiä ravinteiden kierrätyksen mallimaaksi. Ravinteiden kierrätykseen liittyvistä innovaatioista voidaan odottaa vauhtia suomalaiselle taloudelle. Samalla vaikutetaan myös ympäristön tilaan. 

Baltic Sea Action Groupin ja NUTS, Suomi kestävän ravinnetalouden mallimaaksi –hankkeen järjestämässä tilaisuudessa katsotaan ravintoketjua kokonaisvaltaisesti ja näytetään hyviä esimerkkejä jo aloitetusta työstä inspiroimaan lisää toimintaa.

Tilaisuudessa puhuvat mm. professori Sixten Korkman, professori Lassi Linnanen, BSAG:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Herlin, perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen sekä yritysjohtoa yrityksistä, joiden toimintaan kestävä ravinnetalous on jo intergroitu. Tarjolla on lounas, jossa ravinteiden kierrätys ja kestävä ruoantuotanto on huomioitu. Tilaisuuden juontaa Riku Rantala.