Ravinnepolkutyöpaja

Ravinnepolkutyöpaja

Tule mukaan visioimaan Suomen kestävän ravinnetalouden tulevaisuutta tiistaina 18.9.2012 Haikon kartanoon Porvooseen.

NUTS – Suomi kestävän ravinnetalouden mallimaaksi -hanke on osa Tekesin Tie kestävään talouteen –ohjelmaa. NUTS on kolmivuotinen hanke, jonka tavoitteena on luoda polkuja kohti kestävää ravinnetaloutta.

Koko päivän kestävässä työpajassa työstetään joitakin tulevaisuuden skenaarioita eteenpäin ja ideoidaan uusia ravinnetalouden polkuja. Työskentelyn tavoitteena on löytää yhteinen näkemys tulevaisuuden kestävästä ravinnetalouden tilasta sekä konkretisoida tämän muutoksen esteitä.

Työpaja käynnistää sidosryhmäprosessin, jossa esiin nousevia muutostarpeita ja polkuja työstetään eteenpäin pienryhmissä syksyn 2012 ja kevään 2013 aikana. Erilaisia polkuja kohti ravinnekestävää tulevaisuutta voivat olla mm. kuluttajanpolku, maatalouden polku, teknologiayrityksen polku. Näitä polkuja ei rakenneta yksin tai muutaman asiantuntijan toimesta. Niiden rakentamiseen tarvitaan ne ihmiset, joiden arkeen ravinnetalouden tilalla on merkitystä.

Tulevaisuuden visioinnin lisäksi työpaja antaa osallistujille mainion tilaisuuden verkostoitua muiden kestävän ravinnetalouden toimijoiden kanssa yli toimialarajojen.
Aloitamme aamukahvin merkeissä klo 9. Varsinaiseen työhön pääsemme käsiksi klo 9.30. Ravinnetalouden monimuotoisuudesta kertovat päivän mittaan NUTS-hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja, Baltic Sea Action Gropin perustaja Ilkka Herlin, Lappeenrannan teknillisen yliopiston professori Lassi Linnanen sekä Maa- ja elintarviketalouden tutkimuslaitoksen erikoistutkija Helena Kahiluoto. Työskentelyä vauhdittavat Pirre, Sinikka ja Paavo. Tulossa on herättävä ja virkistävä päivä.

Aika: 18.9.2012 klo 9:00 – 15: 00

Paikka: Hotelli Haikon Kartano, Haikkoontie 114, 06400 Porvoo, Puh. 019 576 01

Ajo-ohjeet ja bussiyhteydet: http://www.haikko.fi/fi/tietoa-haikosta/ajo-ohje-ja-bussiyhteydet.php

Järjestäjät: Lappeenrannan Teknillinen yliopisto ja Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus

Ilmoittaudu 31.8.2012 mennessä tästä linkistä: https://developmentcentre.lut.fi/ilmoittautumislomake_vt.aspx?kid=2596

Lisätietoja: Mirja Mikkilä, projektipäällikkö, puh. 040 5779766, mirja.mikkila@lut.fi