Vuosiseminaariajatuksia ja -esityksiä

Vuosiseminaariajatuksia ja -esityksiä

Aloitimme vuosiseminaarissa kerroimme hankkeen puitteissa toteutetuista niche-teknologioihin liittyvistä tutkimuksista ja selvityksistä. Tulevaisuuden lounaalla osallistujat pääsivät vertailemaan kahden lounasvaihtoehdon, Paikallinen kierrätys ja Globaali ekotehokkuus, maistuvuutta. Lounaan jälkeen jatkoimme myös aikaisempien tapahtumien viittoittamaa polkua kohti kestävää ravinnetaloutta pohtimalla tulevaisuuden ruokalautasten sisältöä tutkimusnäkökulmasta.

 

Vuosiseminaariesitykset ja yhteenvedot löytyvät klikkaamalla alla olevan seminaariohjelman esitysotsikkoa.

 

NUT-hankkeen vuosiseminaari

Helsinki, 17.9.

 

Ilmoittautuminen

Kahvi

Päivän ohjelma ja käytännön järjestelyt – Mirja Mikkilä, LUT

Kestävä ravinnetalous tänään – Ilkka Herlin, BSAG

Miten innovaatiot kytketään kestävään ravinnetalouteen? – Lassi Linnanen, LUT

Nanomateriaalien hyödyntäminen ravinteiden poistossa – LUT Savo

Ravinteiden poisto ja vähäarvoisten kalojen kalastus – Anna Kuokkanen, LUT

Fosforipitoisen tuhkan puhdistus raskasmetalleista – LUT Energia

Biokaasun rooli kestävässä ravinnetaloudessa – Jyrki Heilä, Biovakka Suomi Oy

Levät ravinteiden kierrätyksessä ja energian tuotannossa – Matti Sonck, Fortum Oyj

Mitä ajatuksia uudet tekniikat herättivät? – Kysymyksiä

Ravinnejalanjälkimenetelmän kehittäminen – Jenni Ypyä, MTT & Kaisa Grönman, LUT

Johdatus tulevaisuuden lounaaseen – Miia Kuisma, MTT

Lounas menu – Keittiömestari, Sodexo

Lounas – Globaali tehokkuus vai paikallinen kierrätys?

Pystymmekö ruokkimaan väestön, jos pysymme pallon kantokyvyn rajoissa? – Helena Kahiluoto, MTT

Kestävyys vs. ravintosisältö – Annikka Marniemi, Kuluttajaliitto ry

Kahvi

Ravinnekierrätyksen sidosryhmäpalautteen yhteenveto – Anna Kuokkanen, LUT

Oliko tässä kaikki? – Kysymys yleisölle

Loppuyhteenveto – Lassi Linnanen, LUT